Men vinylen var ikke død.

 

Tall fra elektronikkbransjen viser at det selges 12 ganger så mange platespillere som CD-spillere. Noen kaller det en retrobølge, men vi som liker god lyd vet at det er mer enn bare det.

 

Uansett om du hører til den generasjonen som hadde LP-spiller og store vinyl-samlinger, eller om du er for ung til å ha vært med på bølgen første gang, kan du nå være med på gjenoppstandelsen, som er i full gang i disse dager.

 

Unge artister, etablerte band og stort sett de fleste som også finnes på strømming, gir ut musikken på vinyl. 
Den varme lyden og gleden over å ha musikken i hendene, ser ut til å være litt av grunnen til vinylens comeback. Bilder, tekster, historier og bakgrunnsinformasjon, er lettere tilgjengelig på et LP-cover enn hos en strømmetjeneste, og platespilleren kan ta seg pent ut i stuen i tillegg. Vinylen var ikke død, den er på vei til nye høyder.

 

Vi skal ikke undervurdere stemningen som ligger i det å sette på en plate. Ved avspilling av digitalisert musikk fra strømmetjenester ligger det intet ritual. Det er bare å trykke på en knapp, så spilles musikken. Det at du fysisk velger ut en plate du vil at de andre skal høre, tar den ut av omslaget og legger på platespilleren gjør at musikken blir mer verdt å høre på. Det ligger en forventing i det stiften får kontakt med rillene. Den følelsen kan ikke gjenskapes digitalt.

 

Hvis du er fascinert av tanken om en platespiller og vinyl-plater, men ikke føler at dette er noe du «kan», så kan du gjøre det enkelt for deg selv ved å kjøpe en platespiller med helautomatisk betjening og innebygget RIAA. Denne kombinasjonen gjør det enkelt for deg å koble platespilleren til et hvilket som helst moderne anlegg, uten at du trenger noe ekstrautstyr.

 

En platespiller er grunnleggende enkel. En roterende elektromotor driver tallerkenen i valgt hastighet, og vibrasjonene som skapes av nålens bevegelser i rillen, generer strøm i den lille pickupen, som kommer ut som musikk i høyttalerne. Hvor god lyd man får, avhenger i veldig stor grad av hvor god konstruksjonen er. En børsteløs motor, et dempet chassis, en presist armoppheng og en påkostet pickup, gir mye bedre lyd enn en enklere og billigere spillere. Hos Surround har vi nøye valgt ut spillerne som gir mest for pengene. 

Fjern alle
Velg visning:
Filtrer listen etter egne kriterier
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.